Nápojový lístek

Aperitiv

 
Campari orange (5cl Campari, 2dc Pomeranč juice 100%)
90,-
5 cl 
Campari bitter
50,-
1 dcl 
Martiny Dry, Bianco
50,-
1 dcl 
Nealko aperitiv - CRODINO
50,-
5 cl 
Sherry
50,-
5 cl 
Portal Fine ( dle nabídky)
50,-
5 cl 
Royal Oporto 20-leté
140,-

Vína rozlévaná

1 dcl 
Bílé jakostní dle nabídky
18,-
1 dcl 
Červené jakostní dle nabídky
18,-

Vína šumivá

0,75 l 
Bohemia sekt
290,-
0,75 l 
Champane Mőet & Chandon Brut
1900,-

Bourbon

4 cl 
Jim Beam
60,-
4 cl 
J. Daniels
65,-
4 cl 
J. Daniels Honey
65,-

Whisky

4 cl 
Ballantines
60,-
4 cl 
J. Walker Red label
60,-

Irská whisky

4 cl 
Tullamore Dew
60,-
4 cl 
Jameson
60,-
4 cl 
Jameson (12 let)
90,-

Cognac a brandy

4 cl 
Metaxa 5*****
55,-
4 cl 
Godet Paradise
135,-

Lihoviny

4 cl 
Vodka Amundsen
45,-
4 cl 
Vodka finlandia
50,-
4 cl 
Slivovice Jelínek
40,-
4 cl 
Hruškovice Jelínek
40,-
4 cl 
Gin Beefeater
50,-
4 cl 
Tequila Silver, Gold
60,-
4 cl 
Fernet-Stock,Citrus
35,-
4 cl 
Jägermeister
55,-
4 cl 
Karlovarská Becherovka-originál
45,-
4 cl 
Griotka Božkov
35,-
4 cl 
Berentzen dle nabídky
35,-
4 cl 
Pepermint liquere
35,-

Likéry

4 cl 
Vaječný likér
35,-

Rumy

4 cl 
Božkov tuzemský
35,-
4 cl 
Ron Zacapa Centenerio 23 Aňos
140,-
4 cl 
Barceló Imperial
120,-
4 cl 
Bacardi - dle výběru
55,-
4 cl 
Captain Morgan-dle výběru
50,-
4 cl 
Captain Morgan Private Stock
80,-
4 cl 
Key Rum
50,-

Pivo

0,3 l 
Pilsner Urguell 12°
26,-
0,5 l 
Pilsner Urguell 12°
39,-
0,3 l 
Polička Otakar 11°
18,-
0,5 l 
Polička Otakar 11°
26,-
0,3 l 
Nealko pivo Radegast
19,-
0,5 l 
Nealko pivo Radegast
28,-
 
Pivní  speciály - dle nabídky
 


-

Nealko

0,33 l 
Coca-Cola/Light
34,-
0,33 l 
Sprite
34,-
0,33 l 
Fanta
34,-
0,33 l 
Tonic zázvor, water schweppes
34,-
0,33 l 
Mattoni, Aquila - jemně perlivá, perlivá, neperlivá
26,-
0,75 l 
Mattoni, Aquila - jemně perlivá, perlivá, neperlivá
49,-
0,3 l 
Primátor limo točené - Cola, Malina
16,-
0,5 l 
Primátor limo točené - Cola, Malina
26,-
0,2 l 
Bravo Rauch-dle nabídky
34,-
0,25 l 
Redbull
65,-
0,5 
Domácí limonáda dle nabídky
49,-

Varesina caffe

7 g 
Turecká káva
29,-
 
Espresso
36,-
 
Vídeňská káva
46,-
 
Alžírská káva
58,-
 
Irská káva
72,-
14 g 
Espresso Double
52,-
 
Cappucino
41,-
 
Ledová káva
59,-
 
Frappé
50,-
 
Latté
50,-
0,02 l 
Mléko Tatra
5,-

Horké nápoje

 
Horká čokoláda - dle nabídky
44,-
 
Čaj - dle nabídky
28,-
 
Grog
46,-
 
Svařené víno - červené
49,-
 
Svařený juice - dle výběru
37,-
 
Med porcovaný
6,-
 
loga

Nabízíme čtyři druhy piva a další regionální nápoje.

Nabízíme také širokou škálu českých i zahraničních vín, která Vám s odbornou prezentací rádi představíme a naservírujeme s nějakou naší specialitou.

Varesina Caffe



Kdysi to byl šálek kávy...

Vášeň servírovaná od roku 1919. První, vůní oplývající šálek Varesina Caffé espresso, byl servírován v roce 1919 v rodinné pražírně, nacházející se v historickém centru italského města Varese. Jeho lahodná vůně příjemně okouzlila okolní ulice a na několik let upoutala pozornost obyvatelů této oblasti. S postupem času bylo zřejmé, že původní prostory nebudou rostoucím požadavkům nadále postačovat, a proto bylo sídlo Varesina Caffé přesunuto do okrajové části města. Mnoho obyvatel centra města si ještě dlouho kladlo otázku, co se stalo s tou neodolatelnou vůní.

Kvalita je naší první jakostí.

Ode dne, kdy se z historicky prvního šálku kávy začala linout podmanivá vůně, uběhlo mnoho let. Během této doby se však nezměnilo vůbec nic na kvalitě ingrediencí, které vdechly život příběhu Varesina Caffé a zajistily jeho dlouhodobý úspěch. Úspěch kávy Varesina je založen na tradičních hodnotách, včetně upřímného nadšení a pozornosti věnované každé fázi výrobního procesu. V kombinaci s neustálým hledáním dokonalosti a snahou o zajištění optimální kvality služeb, Vám přinášíme jedinečné produkty. Výsledky našeho snažení jsou servírovány každý den na pultech barů a kaváren, nacházejících se po celé Evropě. Pro výrobu kávy Varesina se používá až 20 druhů těch nejlepších kávových zrn pěstovaných na plantážích Střední a Jižní Ameriky. Pečlivý výběr kávy, tradiční postupy pražení a rodinné receptury, které se u nás předávají z generace na generaci, dodávají kávě Varesina vyjímečnou plnou chuť, nezaměnitelné aroma a bohatou pěnu.

Výjimečná směs vášně, tradice a technologie.

Ve Varese je s nadšením očekávána každá dodávka kávových zrn, která představuje počátek jemného transformačního procesu. Jakmile jsou zrna vyčištěna a znovu přebrána, je toto „zelené zlato“ přesunuto a uzavřeno do skladovacích prostor. Každá odrůda nakupovaných kávových zrn je skladována samostaně v jednom z našich 20-ti oddělených sil dle přísných kritérií.

Díky neustále se rozvíjejícím technologiím a přísnému dodržování výrobních postupů, je získávána ve fázi pražení vysoce kvalitní směs, která uspokojí potřeby všech milovníků kávy. Každý má tak možnost vychutnat si plnými doušky „voňavý šálek kávy“, ať už je v Itálii nebo kdekoliv jinde. Využíváme různé procesy pražení, ale u všech chceme dosáhnout stejného cíle: získat kvalitní surovinu charakteristickou svým aromatem a vůní. Stejně jako byla první, nezapomenutelná voňavá směs vytvořená již v roce 1919. Pod značkou Varesina Caffé také vyrábíme vlastní bezkofeinovou kávu, se zárukou té nejvyšší kvality.

Kouzlo perfektního šálku kávy

Baristé, kteří používají směsi Varesina Caffé, by měli věnovat zvýšenou pozornost kávovaru, který používají k přípavě gourmet kávy. Důležité je dbát na pravidelnou kontrolu stroje, filtrů a taktéž zajistit odpovídající nastavení. Samozřejmostí by mělo být použití čerstvě jemně (ne práškovitě) namleté kávy (platí čím čerstvější, tím lepší). Páka kávovaru musí být čistá a káva v páce upěchovaná. Konečnou chuť připravované kávy podstatně ovlivňuje kvalita použité vody. Voda nesmí být příliš tvrdá. Pravé italské espresso by se mělo extrahovat maximálně 20-30 sekund při použití asi 30 ml vody ohřáté na 89-92 °C, která protéká pákou pod tlakem 9 atmosfér. U správně připravené kávy se na povrchu vytvoří karamelově zbarvená krémová pěna (crema). Neměli bychom také zapomínat na několik nepsaných pravidel, která mohou určitým způsobem ovlivnit kvalitu výsledného produktu – zkušený a zručný barista by měl při nastavení parametrů kávovaru přihlédnout k aktuálnímu počasí. Letité zkušenosti ukázaly, že i povětrnostní a klimatické podmínky mohou ovlivnit kvalitu servírované kávy!

Způsoby vychutnávání kávy

Neapolský způsob doporučuje vypít sklenku vody před konzumací kávy, aby došlo k vypláchnutí úst a neutralizaci chuťových buněk a tím k maximálnímu požitku.

Palermský způsob pití kávy naopak radí vypít sklenku vody až po samotné konzumaci kávy, aby vyčistila ústa od lehce nahořklé chuti.

nahoru